Stacks Image 880
Kim van Wijk MSc is fysiotherapeut, manueel therapeut, sportfysiotherapeut en eigenaar van Fysiopraktijk “De Meer”. Zij studeerde in 2007 af als fysiotherapeut aan de Hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan.
De titel Master of Science (MSc) verkreeg Kim doordat zij zowel de master Manueel Therapie (MMT) aan de Hogeschool van Utrecht (2014) als de master Sportfysiotherapie (MSF) aan de Hogeschool van Rotterdam (2020) succesvol afrondde. Tot slot heeft Kim haar kennis verbreed met diverse cursussen in o.a. Dry Needling, Kinesio taping, schouderklachten, chronische pijn bij artrose en het beweegprogramma diabetes mellitus type II.

Kim ontwikkelde het herstelprogramma Graded Activity voor lage rugklachten en is ze betrokken bij de ontwikkeling van de, door het Keurmerk Fysiotherapie, geaccrediteerde opleiding voor fysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten van de RSQ¹. Ook werd ze in 2020 docent master sportfysiotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam.

Samen met Irene Kuiper startte zij in 2008 Fysiopraktijk “De Meer” waar zij zich richt op de combinatie van manuele therapie met actieve revalidatie. Naast haar werkzaamheden bij Fysiopraktijk 'De Meer' is Kim zeer betrokken bij de begeleiding van sport teams. Van 2008 tot 2012 was ze de fysiotherapeut van het Nederlands vrouwen volleybalteam en in 2012 maakte zij de overstap naar het Nederlands dames voetbal bij de KNVB.

Kim is werkzaam in de praktijk op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag .


Klik hier voor CV.Stacks Image 897
Stacks Image 900