Fysiopraktijk de Meer
020-7539002
Esplanade de Meer 134 1098WP Amsterdam
Fysiotherapie SloterD
020-7539002
Rhoneweg 38 1043AH Amsterdam

Herzog

Wie is Herzog Medical

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en vooral eindgebruikers. Het productenassortiment bestaat uit professionele oplossingen voor tal van sportgerelateerde blessures. Ons tastbare product wordt gecomplementeerd door het aanbieden van aanvullende diensten, zoals het instellen van een Sportspreekuur via onze site en het geven van veel voorlichting over de toepassing van onze producten.

Onze doelstelling

Wij streven ernaar de voorkeurspartner van onze klanten te zijn op het gebied van gezondheid en welbevinden tijdens het sporten. Als betrouwbare partner creëren wij duurzame relaties met onze klanten. Met ons kernassortiment willen wij een leidende positie binnen Europa innemen. De sleutel tot ons succes wordt gevormd door gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers die klantgericht werken.

Mission

De belangrijkste drijfveer van Herzog Medical is om sportmensen van de top tot de recreatieve loper het plezier in het sporten te laten behouden. Niets is zo frustrerend om een hobby niet uit te kunnen voeren door acute of hardnekkige blessures.

Harald Herzog de man achter het huidige succes van de Sport Compressiekousen

Harald Herzog was aan het einde van de zeventiger- en begin tachtiger jaren van de vorige eeuw een wegatleet en skilanglaufer. Met 2uur27 op de marathon kon hij goed meekomen met de nationale sub-atletiektop. De overstap naar het Ski langlaufen bracht hem successen. In 1979 en 1980 werd hij Nederlands kampioen. Helaas betekenden talrijke blessures aan het onderbeen, onder meer kuit – en achillespeesklachten, het einde van zijn sportcarrière.
Nadat hij zijn actieve topsportperiode had afgesloten startte hij zijn maatschappelijke carrière bij een groot medisch bedrijf en leerde daar veel over de compressietherapie. Dit is de therapie die met name wordt toegepast in de medische wereld bij patiënten met allerhande vaatproblemen. Harald Herzog ontdekte begin negentiger jaren van de vorige eeuw dat compressie bij hem ook zinvol bleek om de blessures, die hij vroeger als topsporter ondervond en nu als hobbyloper nog steeds, tegen te gaan. Na een lange periode van onderzoek, studie en testen werd het vanaf het jaar 2000 bijna een heilig vuur om collega sporters met dezelfde blessures te kunnen helpen met de door hem ontwikkelde Sport Compressiekousen. Hij bekwaamde zich steeds meer door middel van zelfstudie op het terrein van de compressietherapie, werd gediplomeerd bandagist en bouwde aan een uitgebreid netwerk binnen de medische wereld in de topsport. In 2008 startte hij zijn eigen bedrijf en investeerde opnieuw heel veel in het vergaren van kennis door studie en onderzoek. Momenteel mag gesteld worden dat de huidige kennis omtrent compressie in relatie tot sport grotendeels op het conto van Herzog mag worden geschreven.