Fysiopraktijk de Meer
020-7539002
Esplanade de Meer 134 1098WP Amsterdam
Fysiotherapie SloterD
020-7539002
Rhoneweg 38 1043AH Amsterdam

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na de bacheloropleiding fysiotherapie een masteropleiding sportfysiotherapie heeft gevolgd. Tijdens deze opleiding staat de fysiologie, sportpathologie en beweeganalyse van verschillende sporten op de voorgrond.

De sportfysiotherapeut is er voor mensen die een blessure of klachten hebben opgelopen tijdens hun sport of dagelijks leven wat hun weerhoudt van het beoefenen van hun sport. Ook als u wilt beginnen met sporten en daarbij graag begeleiding wilt hebben of preventieve maatregelen wilt treffen om blessures of klachten voor te zijn. De sportfysiotherapeut behandelt zowel kinderen als volwassenen. Ook begeleidt de sportfysiotherapeut patiënten met een chronische aandoening als diabetes om doelgericht en veilig te kunnen sporten.

Wanneer u de sportfysiotherapeut bezoekt wordt er een analyse gemaakt van het ontstaan van de blessure. Op basis van deze analyse wordt u behandelplan opgezet waarin uw doelen centraal staan.

De oorzaak van de klachten is voornamelijk gelegen in disbalans tussen belasting en belastbaarheid. De sportfysiotherapeut zal door advies over uw sportbelasting en gerichte oefentherapie ervoor zorgen dat de balans hersteld zal worden en de belastbaarheid verbeterd.