Skip to main content

Herwinnen van bewegingsvrijheid en verlichting van pijn

Wat is manuele therapie?
Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die bij Fysiopraktijk “de Meer” wordt aangeboden door onze fysiotherapeuten. Deze vorm van therapie richt zich op het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat, met name die van de wervelkolom.

Manuele therapie gaat verder dan reguliere fysiotherapie, door gebruik te maken van specifieke technieken zoals zachte weefselmanipulaties en specifieke gewrichtsbewegingen. Deze technieken kunnen pijn verminderen, de bewegingsvrijheid verbeteren en helpen bij het herstel van normale lichaamsfuncties.

Waar kan manuele therapie bij helpen?
Manuele therapie kan effectief zijn bij een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder:

  • Nek- en rugklachten: van acute pijn tot chronische aandoeningen.
  • Gewrichtspijn: zoals schouder-, knie- en heuppijn.
  • Hoofdpijn: met name wanneer dit gerelateerd is aan nekproblemen.
  • Beperkte bewegingsvrijheid: na een blessure of door ziekte.

Bij Fysiopraktijk “de Meer” beginnen we elk behandeltraject met een grondige evaluatie om de onderliggende oorzaak van uw klachten te identificeren. Op basis hiervan stellen we een individueel behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen. Onze manueel therapeuten gebruiken hun uitgebreide kennis en ervaring om u de best mogelijke zorg te bieden. Samen met u streven we ernaar om uw kwaliteit van leven te verbeteren door pijn te verminderen, uw bewegingsvrijheid te vergroten en u te helpen uw optimale gezondheidsniveau te bereiken.

Meer Informatie en Afspraken
Wilt u meer weten over manuele therapie bij Fysiopraktijk “de Meer”, of een afspraak maken voor een consultatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van ervaren manueel therapeuten in Amsterdam kijkt ernaar uit om u te helpen.

Manuele Therapie

Maak een afspraak bij ons